Translate

tisdag 22 mars 2016

Centralstationen

Jag har pysslat lite vid Relsingborgs Centralstation. Det har bland annat äntligen kommit upp en skylt vid huvudentrén.


Inne i banhallen har diverse skyltar kommit upp. Golvplank har också blivit lagda. Alldeles nybonade verkar de dessutom vara.


Längst bort har man investerat i ett stort stationsur för att hjälpligt få tågen att hålla tiden. Tyvärr syns inte uret överhuvudtaget när man står i tågrummet och kollar in i banhallen. Det gäller faktiskt det mesta av detaljeringen i banhallen. Man kanske skulle sätta in en liten kamera och placera en bildskärm på lämpligt ställe? Eller möjligen vara riktigt analog och bygga något slags periskop så att man kan kika in i banhallen.


Dörrar och fönsterglas saknas fortfarande på stationsbyggnaden. "...burr, det blir kall till vintern!" Citatet är en korrekturmiss som av någon anledning fastnat hos undertecknad språkpolis. Texten återfinns i den gamla klassiska boken Järnvägshobby 2, utgiven 1979. En av många inspirationskällor ända sedan jag läste den första gången som elvaårig Märklinist.

Jag har i dagarna också hunnit med ytterligare ett vagnsbygge.


Det blev en litt F1 resgodsvagn av 1886 års modell. Inte så vacker precis men ganska charmig, något av en svensk caboose. Dekaler saknas fortfarande då de av någon anledning inte ingick i byggsatsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar